Nieuws

Ontmoet de AERO CITY bike: “It’s a bike Jim, but not as we know it”

We hebben iets nieuws bedacht: de AERO CITY!
Dat wil zeggen, we zien een City bike in deze fiets, maar is dat wel zo?
Het frame is van onze AERO 20 lijn daarmee is het een snelle en lichte fiets.
Een Urban Bike met een verrassende 1x12speed groep, een heerlijk ergonomisch “Moto Guzzi” stuur en Retro bruine elementen.
Verder een set prachtige 7x3spaaks Campagnolo Scirocco wielen en Challange Almanzo canvas banden.
Italiaanse en Nederlandse eigenzinnigheid in een bike van 7.8kg: om de steden mee onveilig te maken of mee te gravellen of mee te racen op de weg.
Wat kan je eigenlijk niet met deze fiets?

Prijzen vanaf €2.399,- incl BTW.
Model op de foto: €2.835,- incl BTW

Bouw hem hier op geheel naar je eigen smaak.

Custom bike voor Jelle

Ontmoet Jelle! Jelle fietst bij een lokale fietsclub en wilde nu eens een serieuze racer. Jelle kwam bij ons om advies, hij wilde iets speciaals, iets persoonlijk en lokaal. Dat kan! We hebben Jelle een proefrit laten maken op een 54cm frame en die bleek toch iets te klein. We hebben zijn maten opgemeten en besloten dat hij een 56cm frame zou moeten krijgen met een drop van 10-11 cm (verschil zadel en stuur hoogte).

Zijn vrienden op de club bevolen hem aan een elektrische groep te kiezen. We adviseerden hem de SRAM FORCE ETAP 2×12.
Jelle koos voor een Pearl White versie met een robijn rood pompeblêdsje in het logo.
Jelle was helemaal verliefd op de wielset van Campagnolo Scirocco met zijn kenmerkende 7x3spaken.

Deze custom droom bike is binnen twee weken geleverd.
Happy Biking Jelle!

Recensie Aero 20 van Rudi Bissels

Onlangs heeft Rudi Bissels voor ons de Aero 20 getest.

De fiets die door Rudi is getest was afgemonteerd met SRAM Force eTap AXS 12s en bestond verder uit:

Frame/vork: T800 Carbon Zadel: Prologo Dimension
Schijven: 160mm (hydraulisc), Banden: Continental GP5000
Crank: 48/35 170mm Kleur: Rood
Cassette: 10-28 Frame gewicht: 1.100 gram
Stuur: Geïntegreerd carbon Totale gewicht: 7.6kg.

Hieronder beschrijft hij zijn persoonlijke ervaringen naar aanleiding hiervan.

‘Mijn conclusie/ervaringen van de Aero 20 is in twee woorden samen te vatten: TOP FIETS

Even wat persoonlijke bevindingen op een rijtje:

Optisch:

 • Lak kleur is prachtig, mooi glanzend en sterk
 • Schroef van de zadelpen is mooi weggewerkt
 • Wielen hebben mooie stickers, niet schreeuwend maar wel aanwezig en leesbaar
 • De gehele fiets geeft een mooi clean totaal beeld, géén kabels en mooie nauwe aansluitingen van stuurpen op balhoofdstel en dergelijke maken dat de fiets een strakke look heeft.
 • De verdeling van rood-zwart (mat) is prachtig, niet te druk maar zeker niet saai. De fiets is daarmee echt een eyecatcher zonder dat het een schreeuwend geheel is

Geometrie/rijeigenschappen:

 • De afstemming van zadel ten opzichte van bracket is perfect, zo kan iedereen de juiste zadelstand vinden (ook via bikefitting). Ik zit nu iets meer boven het bracket maar vind het heerlijk
 • De fiets is lekker kort, dit betekent dat de wendbaarheid enorm goed is
 • Als je staand op de pedalen accelereert merk je dat alle kracht in snelheid wordt omgezet, je hoeft helemaal niet te corrigeren, de fiets gaan enorm snel recht vooruit
 • De stijfheid vanaf het stuur richting de pedalen is fantastisch, de overbrenging van de krachten op de pedalen is fenomenaal en is overduidelijk een eenheid van stuur-stuurpen-balhoofdstel-diagonaal framebuis-bracket-cranks-pedalen
 • De wielen zijn heerlijk licht en stijf, dit komt de acceleratie en de wendbaarheid (afschuinen van fiets) enorm ten goede.
 • Het remmen met schijfremmen is fantastisch, ik heb al een noodstop moeten maken (auto die plotseling voor mij langs afsloeg) en dan zijn de remmen perfect
 • De remgrepen zijn prima af te stellen voor mensen met kleine handen, simpel een verborgen schroefje met een inbussleutel verdraaien, zie bijgevoegd filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=lKso8td2GGg
 • Het stuur is heerlijk, fijn stuurlint en goede hoek als je de handen in de beugel hebt.’
De fiets is Rudi zo goed bevallen dat hij vanaf nu privé ook zijn kilometers maakt op onze Aero 20!

PERSBERICHT CYCLING TEAM FRYSLÂN

14CARBON VERBINDT ZICH AAN CYCLING TEAM FRYSLÂN
Samen met Friesland Lease & Houtec vult 14CARBON het hoofdsponsorschap in

De renners van Cycling Team Fryslân koersen vanaf vandaag op racefietsen van 14CARBON uit Koudum! Een Fries wielerteam, dat al vele Friese sponsoren aan zich had verbonden, heeft nu ook een Friese fietsenfabrikant aan zich weten te binden. Want een Fries eliteteam hoort natuurlijk ook op een Friese fiets te racen!

Model
De racer die 14CARBON het team beschikbaar stelt is de Aero 20. Een robuuste, lichte en professionele koersfiets die aan alle ‘wielereisen en eigenschappen’ voldoet. Uit diverse tests is de afgelopen periode vastgesteld dat 14CARBON een zeer hoogwaardig carbon fiets heeft geleverd dat stijf, licht en makkelijk te onderhouden is.
 
Groen!
Bewust is er gekozen voor een ‘groene’ carbon racer!
Alle betrokken partijen die gelieerd zijn aan het Cycling Team Fryslân beschouwen duurzaamheid namelijk als een erg belangrijk speerpunt.
 
Over Cycling Team Fryslân
Het wielerteam dat in 2015 is opgezet door een zestal Friese Elite wielrenners, is in diverse wedstrijden actief onder de vlag van WV Snits – WV Cycling Sneek. Meteen vanaf de start in 2015 was het team erg succesvol door meerdere overwinningen en diverse podiumplaatsen.

Ambitie
De verenigingsoverstijgende samenwerking binnen het team heeft uiteraard als belangrijkste doelstelling om het prestatieniveau in Friesland naar een hoger plan te tillen. Maar daarnaast zal het Cycling Team Fryslân ook fungeren als kweekvijver voor jonge wielertalenten, om deze op de verschillende onderdelen in de wielersport te ondersteunen in hun toekomstige wielercarrière.

Programma
Anno 2020 staat er een team met 14 talentvolle renners welke in 2020 voor het tweede jaar achtereen zal deelnemen aan de Nationale clubcompetitie. Daarnaast is het team actief in Nationale klassiekers (vrije wedstrijden) op het allerhoogste amateurniveau en op semi-professioneel niveau. Ook zal er deelgenomen worden aan diverse buitenlandse etappekoersen en tot slot is het team natuurlijk actief in de diverse wielercriteriums door heel Nederland.

Doelstelling
Het afgelopen seizoen heeft het team gedomineerd in de Noordelijke wielercriteriums waarbij er elke koers podium werd gereden. Samen met de finaleplaats in de clubcompetitie was 2019 een erg succesvol seizoen. De doelstelling voor 2020 is dan ook om het niveau van 2019 minimaal te gaan evenaren. Dit willen wij graag realiseren door bij de eerste 10 wielerteams in de Nationale competitie te eindigen en meerdere overwinningen te pakken in de Noordelijke wielercriteriums.

Interesse in zo’n mooie racer?!

Leuk hoor al die mooie plaatjes van die superstrakke fietsen. Maar wie koopt er nu op basis van een leuke foto op een nieuwe fiets … Wij zijn van mening dat je een fiets moet kunnen voelen, aanraken en kunnen testen. Daarom hebben wij van ieder model minimaal één testmodel beschikbaar. Wil je ervaart pas echt hoe goed een fiets is, door er op te gaan fietsen. Dus heb je serieuze interesse in een van onze modellen, laat het ons weten. In overleg krijg je dan de mogelijkheid om de fiets uitgebreid te proberen.

De volgende testmodellen zijn op dit moment beschikbaar:

 • Aero Classic geel: instapper met Miche Sram 2×11 speed, alu wielen van Vision
 • Aero Classic grijs: oa Carbon wielset en Shimano Ultegra
 • 14C Gravelracer: oa Sram Red Etap, carbon wielset en ursus aero stuur
 • Aero 20 groen: Sram Etap Force 11 speed, Carbon wielset, 350 DTswiss
 • Aero 20 geel: Sram Etap Red 11 speed, Carbon wielset, 240 DTSwiss

Interesse …. we horen het graag!

Nieuwe Aero 20 onderweg!

‘De AERO 20 is enorm wendbaar en bij het aanzetten voel je een enorme voorwaartse power! Hierdoor is bochten rijden op snelheid erg makkelijk. Kortom een soepele maar zeer strakke fiets.’

Deze bovenstaande feedback ontvingen we onlangs van een topamateur/eliterenner.

De hier afgebeelde grijze Aero 20 is afgemonteerd met o.a. Sram Force eTAP, DTSwiss 350 naven, Dimension Prologo zadel en een 14C Carbon wielset.

Voor meer informatie over onze nieuwe Aero 20 kijk hier! 

Onze klassieker….de Aero Classic!!

Naast de Aero 20, een high-end model, hebben we uiteraard ook een lager instapmodel beschikbaar. Dit is de Aero Classic deze kunnen we al vanaf €1.899,- aanbieden. Ook dit model is lekker wendbaar en heeft net als de Aero 20 een enorme voorwaartse power!

Aero_Classic

De Aero Classic is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. De gele – op de foto – heeft de volgende specificaties: Carbon T700, Miche Sram 2×11 speed, Vision Team wielset, Continental GP5000 en een Wittkop Swiss zadel. Voor €1.899,- ben je eigenaar van deze super strakke fiets!

Gravelseizoen is altijd ‘open’!

Lekker crossen over het zand, gruis, gras en asfalt kan perfect met deze mooie gravelracer van ons. Het hele jaar door is het gravelseizoen geopend, maar mocht je toch later in het seizoen willen overstappen naar het racen op alleen asfalt dan kan dat met dit hybride frame. Met een andere wielset heb je namelijk ook een fijne reactieve en lichte wegracer.

Deze demo gravelracer is afgemonteerd met Sram Red Etap 10 speed en mooie Carbon wielset en staat vanaf nu klaar voor een testrit!

Uiteraard is een andere samenstelling, kleur etc. ook mogelijk!

 

 

Groen….

Onze mecanicien Bert heeft in de afgelopen periode weer een nieuw pareltje weten te realiseren. Ditmaal een mooie groene Aero racer.  

Specificaties:

 • 14C – T700/T800 frame
 • geïntegreerd carbon stuur
 • carbon zadelpen
 • 14C – carbon wielset
 • Sram hydraulisch disk 160mm
 • Sram Force ETAP AXS 2x12s – Draadloos elektronisch schakelwerk
 • Prologic zadel
 • 50mm x 25 carbon velgen
 • Sapim Aero spaken
 • DTSwiss 350 keramische naven

Interesse, of wil je meer weten neem dan contact met ons op.

Review Matteo

Zoals jullie weten hebben wij Matteo Nandalon in zijn reis ‘Il puyo sogno mamma’ ondersteund met onze Deep Gravel Bike.

Matteo_Nandalon

Matteo zijn reis was erg succesvol. In totaal heeft hij ruim 2.500 km afgelegd op onze gravelracer en heeft hij dus een prima beeld kunnen vormen van de mogelijkheden van onze gravelracer. Hierbij enkele quotes die hij met ons deelde:

 • The bike has fantastic geometries, it allows you to turn in tight spaces and with very tight corners in perfect tranquility, it really surprised me.
 • I found it a very stable bike both on the road and on dirt and very reactive, responding very well to raises and speed changes.
 • The Twaron handlebar is very rigid; at first I thought it was awkward, but then instead it turned out to be a blast because being so stiff is always a point of safety while driving. Even in the dirt, having it so stiff, transmits a lot of safety.
×

 

Hi

Select one of our specialists

× Hoe kan ik je helpen?