Maak kennis met 14CARBON

14CARBON ontwikkelt en produceert racefietsen en gravelbikes voor topsporters en gepassioneerde liefhebbers. Onze klanten gebruiken hun 14CARBON fietsen om er een statement mee te maken, te trainen en om wedstrijden mee te rijden. Elke fiets die we bouwen is uniek en persoonlijk. Welk doel wil jij bereiken met jouw 14CARBON bike?

Noord-Nederlandse snelheidsmonsters

Om altijd sneller te willen, moet je inventief zijn. 14CARBON loopt voorop met verschillende racefietsen en gravelbikes met de perfecte samenhang van materialen. Alle carbonframes zijn custom build, worden uitgevoerd met in eigen huis ontwikkelde technieken met als resultaat een robuuste en stijve racefiets of gravelbike.

Naast het materiaal zorgen wij ervoor dat de fiets helemaal naar jouw wensen is. Je kan zelf de kleur kiezen en we zorgen voor een perfecte bikefit zodat iedereen met plezier en comfortabel op de fiets zit. Je kunt jouw 14CARBON compleet maken met onze wielsets. Onze wielsets zijn ook los verkrijgbaar in de shop.

De 14CARBON fietsen is al een veelgeziene fiets op de Noord-Nederlandse wegen.  Daarnaast zijn wij hoofdsponsor van het enige Friese ELITE wedstrijdteam: Houttec Cycling Team. Hiermee zetten we samen met de renners de nieuwe standaard voor wedstrijd rijdend Nederland.

 

Historie 14CARBON

14CARBON is ontstaan uit een enorme drang naar perfectie in racefietsen. Thijs Tuinstra, eigenaar van 14CARBON, begon bij de componenten voor het frame. Doel: een supersterk en stijf frame ontwikkelen en vervolgens vanuit eigen productielocatie in huis racefietsen bouwen. Deze zoektocht heeft een combinatie van twee Nederlandse vezels in één composiet opgeleverd die ervoor zorgt dat jouw 14CARBON frame zowel superstijf als supersterk is. Wat dit concreet betekent? Dat het frame zo is gebouwd dat jouw racefiets een valpartij met 50 kilometer per uur overleeft (tot 1000N crashbelasting). Daarnaast is de sterke vezel ook beter in staat trillingen te dempen. En dat merk je in het rijgedrag van het frame, trillingen worden beter gedempt, waardoor je meer comfort ervaart.

Supersterk en Superstijf

14CARBON levert een lijn racefietsen en gravelbikes om trots op te zijn: vier AERO-racers en vier DEEP gravelbikes. Op basis van custombuild frames worden de racefietsen en gravelbikes gebouwd met in eigen huis ontwikkelde materialen waardoor elke 14CARBON fiets zeer stijf en sterk wordt. Deze technieken hebben direct impact op de rijervaringen, levensduur en de prestaties. Met 14CARBON kies je dus een duurzame racefiets of gravelbike, van Nederlandse bodem, met een eigenwijze kijk op stijfheid en snelheid.

 

Krasarme lakken

Naast supersterke fietsen met XCR, heeft 14CARBON ook krasarme lakken ontwikkeld. In het bijzonder voor de gravelbikes bieden deze krasarme lakken enorme voordelen om jouw gravelbike te beschermen. Deze lakken leggen een knetterharde film over het frame waardoor krassen verleden tijd zijn en vuil en water zo van je frame parelen. Informeer naar de mogelijkheden van een krasarme lak voor jouw gravelbike.

×

 

Hoi

Selecteer een medewerker hieronder om mee te appen

× Hoe kan ik je helpen?