14CARBON VERBINDT ZICH AAN CYCLING TEAM FRYSLÂN
Samen met Friesland Lease & Houtec vult 14CARBON het hoofdsponsorschap in

De renners van Cycling Team Fryslân koersen vanaf vandaag op racefietsen van 14CARBON uit Koudum! Een Fries wielerteam, dat al vele Friese sponsoren aan zich had verbonden, heeft nu ook een Friese fietsenfabrikant aan zich weten te binden. Want een Fries eliteteam hoort natuurlijk ook op een Friese fiets te racen!

Model
De racer die 14CARBON het team beschikbaar stelt is de Aero 20. Een robuuste, lichte en professionele koersfiets die aan alle ‘wielereisen en eigenschappen’ voldoet. Uit diverse tests is de afgelopen periode vastgesteld dat 14CARBON een zeer hoogwaardig carbon fiets heeft geleverd dat stijf, licht en makkelijk te onderhouden is.
 
Groen!
Bewust is er gekozen voor een ‘groene’ carbon racer!
Alle betrokken partijen die gelieerd zijn aan het Cycling Team Fryslân beschouwen duurzaamheid namelijk als een erg belangrijk speerpunt.
 
Over Cycling Team Fryslân
Het wielerteam dat in 2015 is opgezet door een zestal Friese Elite wielrenners, is in diverse wedstrijden actief onder de vlag van WV Snits – WV Cycling Sneek. Meteen vanaf de start in 2015 was het team erg succesvol door meerdere overwinningen en diverse podiumplaatsen.

Ambitie
De verenigingsoverstijgende samenwerking binnen het team heeft uiteraard als belangrijkste doelstelling om het prestatieniveau in Friesland naar een hoger plan te tillen. Maar daarnaast zal het Cycling Team Fryslân ook fungeren als kweekvijver voor jonge wielertalenten, om deze op de verschillende onderdelen in de wielersport te ondersteunen in hun toekomstige wielercarrière.

Programma
Anno 2020 staat er een team met 14 talentvolle renners welke in 2020 voor het tweede jaar achtereen zal deelnemen aan de Nationale clubcompetitie. Daarnaast is het team actief in Nationale klassiekers (vrije wedstrijden) op het allerhoogste amateurniveau en op semi-professioneel niveau. Ook zal er deelgenomen worden aan diverse buitenlandse etappekoersen en tot slot is het team natuurlijk actief in de diverse wielercriteriums door heel Nederland.

Doelstelling
Het afgelopen seizoen heeft het team gedomineerd in de Noordelijke wielercriteriums waarbij er elke koers podium werd gereden. Samen met de finaleplaats in de clubcompetitie was 2019 een erg succesvol seizoen. De doelstelling voor 2020 is dan ook om het niveau van 2019 minimaal te gaan evenaren. Dit willen wij graag realiseren door bij de eerste 10 wielerteams in de Nationale competitie te eindigen en meerdere overwinningen te pakken in de Noordelijke wielercriteriums.

×

 

Hi

Select one of our specialists

× Hoe kan ik je helpen?